Kabak Tatlısı Tarifi

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum



malzemeler
1. 2 kg kabak
2. kabakların üstünü örtecek kadar şeker
3. 4 -5 adet karanfil
4. dilerseniz vanilya da atabilirsiniz
5. ceviz
6. kaymak
yapılışı
1. fırın tepsisine kabakları dizin. üstlerini örtecek kadar şeker serin. kabaklar suyunu salıp şeker görünmez oluncaya kadar bekleyin. bu yaklaşık 4-5 saat sürüyor. ama ben 1 gece bekledim.
2. fırını 200 derece sıcaklığa getirin. kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
3. dilerseniz kabak tatlısı üstüne kaymak onun üstüne de ceviz serperek servis yapabilirsiniz. ev de kaymak yoktu o yüzden sadece ceviz ekledim. afiyetler..
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger