Kadayıf Sarması

23 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

Kdsr
Malzemeler;
  • 350gr yas tek kadayif
  • 1 su bardagi cekilmis ceviz ici
  • Yarim paket tereyagi

Serbeti icin:

  • 5 su bardagi su
  • 4 su bardagi seker

Yapilışı:

  1. Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım.)
  2. Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz.
  3. Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün.
  4. Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın.
  5. Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger