Kadınbudu Köfte Tarifi Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum


Kadınbudu Köfte

MALZEMELER:

* 500 gr orta yagli kiyma
* 2 corba kasigi pirinc
* 2/3 su bardagi su
* 1 buyuk bas sogan
* 2 yumurta (1 yumurtanin sarisi icine)
* 1 corba kasigi dolusu irmik (olmasada olur)
* tuz ve karabiber
* yarim demet kiyilmis maydanoz
* 5-6 corba kasigi misir unu
* kizartmak icin yag

YAPILISI:

1. Bir tavada kiymanin yarisi ve rendelenmis sogani beraber suyunu cekene kadar kavurun.
2. ayri bir yerde 2 corba kasigi pirinci su ile haslayin.
3. kavrulmus kiyma, kiymanin diger yarisi,1 yumurtanin sarisi, haslanmis pirinc, irmik, maydanoz; hepsini bir kabin icinde yogurun.
4. 1 saat kadar buzdolabinda harc kendini ceksin.
5. harctan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, oval seklinde kofteler yapin,
6. kofteleri una, daha sonrada yumutaya bulayip; kofteleri alti ust ederek yagda kizartin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger