Malzemeler:
Keki için:
- 5 yumurta
- 5 kahve fıncanı şeker
- 5 kahve fincanı un
- kabartama tozu ve vanilya
Kekini Islamak için:
- yarım bardak soğuk süt
Arasına:
- 1 paket pasta dolgu kreması
- 2 adet muz
- 2 su bardağı süt
Üstüne:
- Yarım paket krem şanti
- 1 paket Kakaolu Krem-Ole
- 2,5 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin:
- Yarım paket krem şanti+yarım su bardağı soğuk süt
- 12 adet bademli draje
Yapılışı:
- Önce yumurtalar ve seker 7 dakika kadar mikserle cırpılır. Toz olan malzemelr ayrı bir kapta karıstırılır ve bu yumurtalı harca katılır. Karıştırılır. 24x30 luk önceden yağlanmış, unlanmış tepsiye bosaltılır. 175 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır. Bu vaziyettede 5-10 dakika kadar fırın içinde tutulur. Pişme süresi boyunca fırının kapağı hiç açılmamalıdır.
- Doldu kreması üzerindeki tarife göre yapılır ve kenara konur.(arasına)
- Krem-ole ve krem şanti bir kabın içerisine boşaltılır. Sütle beraber 7 dakika kadar çırpılır.(üzerine)
- Fırından kek çıkarılır. 2’e bölünür. Ve yarım bardak soğuk süt ile her iki patada ıslatılır.
- Birinci kekin üstüne dolgu kremasından sürülür. Muzlar doğranır ve üstüne dizilir.
- İkinci parca kek üstüne konur.
- Üstüne hazırlanan kakaolu krema sürülür.
- Kremşanti ve badem drajeleri ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Yorum Gönder