KAKAOLU MUZLU YAŞ PASTA

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Kakaolumuzluyapasta_1

Malzemeler:

Keki için:

  • 5 yumurta
  • 5 kahve fıncanı şeker
  • 5 kahve fincanı un
  • kabartama tozu ve vanilya

Kekini Islamak için:

  • yarım bardak soğuk süt

Arasına:

  • 1 paket pasta dolgu kreması
  • 2 adet muz
  • 2 su bardağı süt

Üstüne:

  • Yarım paket krem şanti
  • 1 paket Kakaolu Krem-Ole
  • 2,5 su bardağı soğuk süt

Süslemek İçin:

  • Yarım paket krem şanti+yarım su bardağı soğuk süt
  • 12 adet bademli draje

Yapılışı:

  1. Önce yumurtalar ve seker 7 dakika kadar mikserle cırpılır. Toz olan malzemelr ayrı bir kapta karıstırılır ve bu yumurtalı harca katılır. Karıştırılır. 24x30 luk önceden yağlanmış, unlanmış tepsiye bosaltılır. 175 derecede 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırın kapatılır. Bu vaziyettede 5-10 dakika kadar fırın içinde tutulur. Pişme süresi boyunca fırının kapağı hiç açılmamalıdır.
  2. Doldu kreması üzerindeki tarife göre yapılır ve kenara konur.(arasına)
  3. Krem-ole ve krem şanti bir kabın içerisine boşaltılır. Sütle beraber 7 dakika kadar çırpılır.(üzerine)
  4. Fırından kek çıkarılır. 2’e bölünür. Ve yarım bardak soğuk süt ile her iki patada ıslatılır.
  5. Birinci kekin üstüne dolgu kremasından sürülür. Muzlar doğranır ve üstüne dizilir.
  6. İkinci parca kek üstüne konur.
  7. Üstüne hazırlanan kakaolu krema sürülür.
  8. Kremşanti ve badem drajeleri ile istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger