Malzemeler:
- 1 çay bardağı erimiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 100g. ceviz içi
Şerbeti:
- 3 Su bardağı su
- 2,5 Su bardağı şeker
- yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
- Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.
- Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim.
- Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım.
- Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
- Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.
- Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Yorum Gönder