KALBURA BASTI

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Kalburabast1
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı erimiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 100g. ceviz içi

Şerbeti:

  • 3 Su bardağı su
  • 2,5 Su bardağı şeker
  • yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

  1. Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.
  2. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim.
  4. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım.
  5. Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
  6. Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.
  7. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger