2 ORTA BOY SOGAN
400 GR. KIYMA (ORTA YAĞLI)
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 DEMET DEREOTU
1,5 KG PATLICAN
1,5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR.)
TUZ
KARABiBER
DOLMA BAHARATI
SOSU:
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVIYAĞ
3-4 DİŞ SARIMSAK
1/4 LiMON SUYU
Patlıcanların kapak kısımlarını kesip iç kısımlarını oyarak bekletelim. Bir kaba küp doğranmış soğanları, salçayı, pirinci, kıymayı, kıyılmış dereotunu ve maydanozu, tuzu, baharatları, 1 çay bardağı suyu, tereyağını ekleyip yoğurarak karıştıralım. Dolma içini sebzelerin içine dolduralım. Yuvarlak kesilmiş domates dilimlerini dolmalara kapak yapalım. Sarmaları tencereye dizelim, üzerine biber ve patlıcan dolmalarını sıralayalım. En üste domates dolmalarını yerleştirelim. Bir kapta dövülmüş sarımsakları ve limon suyunu çırparak tencereye aktaralım. Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ve sıvı yağ ekleyelim. Daimaları ağır ateşte pişirip ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.
Yorum Gönder