Kayısılı Kurabiye Nasıl Yapılır

29 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :


2 adet yumurta
100 gr margarin
2 su bardaği un
1 su bardaği toz şeker
1,5 çay kaşiğı kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kuru kayısı

Kayısılı Kurabiyenin Yapılışı :


Ceviz ve kayısıları bıçakla kıyın. Bir kaba unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp toz şekeri, yumurtayı ve yumuşamış margarini koyup yavaş yavaş yoğurun. içerisine kabartma tozunu ilave edin. Ceviz ve kayısıları üzerine serpin.
Hamuru nemli bez altında 10 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük top parçalar alarak elinizde yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger