MALZEMELER
1 kilo kuzu kuşbaşı
2 adet domates
3 adet sivribiber
2 adet domates
3 adet sivribiber
2 orta boy patates
1 adet soğan
3 su bardağı haşlanmış bezelye
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANMASI
Kabuğu soyulmuş domatesleri,patatesleri,soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.Bunlara bezelyeyi,kimyonu,tuzu ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın.Tüm malzemeyi yağlı kağıda koyun üzerine tereyağ ekleyin ve kağıdın dört tarafını da bohça gibi katlayarak kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1,5 saat pişirin.Servis tabağına alın kağıdın üst kısmını hafif aralayın ve üzerine kekik serpip servis edin.
Yorum Gönder