KEŞKÜL
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı pirinç unu,
- 1 paket vanilya,
- 1 çay bardağı badem,
- 1 çay bardağı hindistan cevizi.
Yapılışı:
- Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Bademlerden 4-5 adet ayırın ve kalanını robottan geçirin.
- Sütü, robbottan geçirilmiş bademi, pirinç ununu ve bir fiske tuzu hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak ocakta pişirin.
- Koyulaşmaya başlayınca şekerini ve hindistan cevizini ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
- Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip soğuyunca servis yapın.
Yorum Gönder