KEŞKÜL

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Kekl

KEŞKÜL

Malzemeler:

  • 4 su bardağı süt,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı pirinç unu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay bardağı badem,
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi.

Yapılışı:

  1. Bademleri haşyayıp kabuklarını soyun. Bademlerden 4-5 adet ayırın ve kalanını robottan geçirin.
  2. Sütü, robbottan geçirilmiş bademi, pirinç ununu ve bir fiske tuzu hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak ocakta pişirin.
  3. Koyulaşmaya başlayınca şekerini ve hindistan cevizini ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
  4. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Kaselere boşaltın. Üzerini bademle süsleyip soğuyunca servis yapın.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger