KESTANELİ-DAMLA ÇİKOLATALI PASTA

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Kestaneli_pasta

Malzemeler:

  • Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden. Marketlerde UNO ve PASTABAN markaları satılıyor.)


Keki ıslatmak için:

  • yarım su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı şeker

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt.

Arasına :

  • 2 su bardağı haşlanmış kestane
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata

Üzerine dökmek için:

  • damla çikolata ve haşlanmış kestane

Yapılışı:

  1. 3 su bardağı süt, şeker ve un bir tencerede boza kıvamına gelesiye kadar pişirilir.
  2. 1 paket toz şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. Bu şantiden 2-3 kaşık soğuyan kremanın içine karıştırılır.
  3. Kekin bir patası şerbetle ıslatılır. Ve kremanın bir kısmı sürülür. Üzerine haşlanmış kestanelerden yerleştirilir. Ve damla çikolataları serpilir.
  4. Diğer dilik pata kek üzerine yerleştirilir. Kalan krema pastanın heryerine sürülür. Kalan krem şantiyide üzerine sürün. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastayı buzdolabına kaldırın.4-5 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger