Malzemeler:
- Bir adet yuvarlak kek (Pasta yapmak için kullanılan ortadan kesilerek iki ya da üç parçaya ayrılmış keklerden. Marketlerde UNO ve PASTABAN markaları satılıyor.)
Keki ıslatmak için:
- yarım su bardağı su
- 1 çorba kaşığı şeker
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu olacak)
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt.
Arasına :
- 2 su bardağı haşlanmış kestane
- 2 çorba kaşığı damla çikolata
Üzerine dökmek için:
- damla çikolata ve haşlanmış kestane
Yapılışı:
- 3 su bardağı süt, şeker ve un bir tencerede boza kıvamına gelesiye kadar pişirilir.
- 1 paket toz şanti ve 1 su bardağı süt çırpılır. Bu şantiden 2-3 kaşık soğuyan kremanın içine karıştırılır.
- Kekin bir patası şerbetle ıslatılır. Ve kremanın bir kısmı sürülür. Üzerine haşlanmış kestanelerden yerleştirilir. Ve damla çikolataları serpilir.
- Diğer dilik pata kek üzerine yerleştirilir. Kalan krema pastanın heryerine sürülür. Kalan krem şantiyide üzerine sürün. Dilediğiniz gibi süsledikten sonra pastayı buzdolabına kaldırın.4-5 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder