Kestaneli Pilav Nasıl yapılır

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum




malzemeler
1. 1 kase fırında pişmiş kestane
2. 1 kase pirinç
3. 2 ince uzun doğranmış havuç
4. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
5. 2 yemek kaşığı tereyağı
6. karabiber, tuz
7. 2 kase kaynamış su
8. 1 yemek kaşığı kuş üzümü
yapılışı
1. pirinçleri yıkayıp tuzlu suda bekletin. havuçları zeytinyağı ile kavurun. kestaneleri ve kuş üzümünü de ilave edip pişirin.
2. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak serin.
3. karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 2 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger