KIRMA BÖREĞİ

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Krma5

MALZEMELER:

* 3 Adet yufka
* 500 gr lor
* 1 su bardağı sıvı yağ

ÜZERİ:

* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta

YAPILIŞI;

1. yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
2. üzerini hafif yağlayın ve ikiye bölüp, lordan serpiştirin.
3. yarım yufkanın her iki kıyısından ortaya doğru katlayın.
4. Enlemesine iki elinizle büzdürün.
5. 8-10 cm boyutlarında kesin.
6. yağlanmiş tepsiye yan yana dizi.
7. üzerine olan malzemellerin tümünü çıpın.
8. Böreklerin üzerine kaşıkla yaydırın.
9. ortadereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu börek Eskişehir’de çok yapılır.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger