Kiymali Borek Tarifi

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Kiymali Borek Tarifi

Malzemeler

Hamuru icin
1 adet yumurta, 1 su bardagi sut
1/2 su bardagi sivi yag
2 cay kasigi tuz, 1.5 cay kasigi kabartma tozu
Aldigi kadar un, acmak icin nisasta

Ic harci icin
300 gr kiyma
1 adet sogan, 2 adet sivri biber
1.5 domates, biraz maydanoz
tuz, pul biber, karabiber
3 yemek kasigi siviyag

Borek uzerine
1 yumurta, 2 tatli kasigi yogurt
50 gr erimis tereyagi, susam, corekotu

Yapilisi
Yumurta, sut, yag, tuz ve kabartma tozu karistirilir. Ustune un eklenerek orta yumusaklikta bir hamur elde edilir. 24 bezeye ayrilir, biraz hamur dinlendirilir. Bu arada ic malzeme hazirlanir. Siviyagda soganlar kavrulur, biberler eklenir. Sonra kiyma eklenir ve kavrulur. En son maydanoz ve domates eklenir ve suyunu cekene kadar pisirilir. Sogumasi icin kenara alinir.

Her bir beze 10-15 cm kadar acilir. Araya nisasta koyularak 8'erlik uc gruba ayrilir. Her bir grup 30-35 cm kadar acilir. Tepsi yaglanir. Birinci grup koyulur, araya ic malzeme yerlestirilir. Sonra ikinci grup koyulur, sonra gene ic harctan koyulur, en son kat tepsiye koyulur ve borek uzeri icin yazilan malzemeler (susam corekotu haric) karistilip, boregin ustune surulur. Susam ve corekotu serpilir. 200 dereceye isitilmis firinda pisirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger