Kiymali Borek Tarifi
Malzemeler
Hamuru icin
1 adet yumurta, 1 su bardagi sut
1/2 su bardagi sivi yag
2 cay kasigi tuz, 1.5 cay kasigi kabartma tozu
Aldigi kadar un, acmak icin nisasta
Ic harci icin
300 gr kiyma
1 adet sogan, 2 adet sivri biber
1.5 domates, biraz maydanoz
tuz, pul biber, karabiber
3 yemek kasigi siviyag
Borek uzerine
1 yumurta, 2 tatli kasigi yogurt
50 gr erimis tereyagi, susam, corekotu
Yapilisi
Yumurta, sut, yag, tuz ve kabartma tozu karistirilir. Ustune un eklenerek orta yumusaklikta bir hamur elde edilir. 24 bezeye ayrilir, biraz hamur dinlendirilir. Bu arada ic malzeme hazirlanir. Siviyagda soganlar kavrulur, biberler eklenir. Sonra kiyma eklenir ve kavrulur. En son maydanoz ve domates eklenir ve suyunu cekene kadar pisirilir. Sogumasi icin kenara alinir.
Her bir beze 10-15 cm kadar acilir. Araya nisasta koyularak 8'erlik uc gruba ayrilir. Her bir grup 30-35 cm kadar acilir. Tepsi yaglanir. Birinci grup koyulur, araya ic malzeme yerlestirilir. Sonra ikinci grup koyulur, sonra gene ic harctan koyulur, en son kat tepsiye koyulur ve borek uzeri icin yazilan malzemeler (susam corekotu haric) karistilip, boregin ustune surulur. Susam ve corekotu serpilir. 200 dereceye isitilmis firinda pisirilir.
Malzemeler
Hamuru icin
1 adet yumurta, 1 su bardagi sut
1/2 su bardagi sivi yag
2 cay kasigi tuz, 1.5 cay kasigi kabartma tozu
Aldigi kadar un, acmak icin nisasta
Ic harci icin
300 gr kiyma
1 adet sogan, 2 adet sivri biber
1.5 domates, biraz maydanoz
tuz, pul biber, karabiber
3 yemek kasigi siviyag
Borek uzerine
1 yumurta, 2 tatli kasigi yogurt
50 gr erimis tereyagi, susam, corekotu
Yapilisi
Yumurta, sut, yag, tuz ve kabartma tozu karistirilir. Ustune un eklenerek orta yumusaklikta bir hamur elde edilir. 24 bezeye ayrilir, biraz hamur dinlendirilir. Bu arada ic malzeme hazirlanir. Siviyagda soganlar kavrulur, biberler eklenir. Sonra kiyma eklenir ve kavrulur. En son maydanoz ve domates eklenir ve suyunu cekene kadar pisirilir. Sogumasi icin kenara alinir.
Her bir beze 10-15 cm kadar acilir. Araya nisasta koyularak 8'erlik uc gruba ayrilir. Her bir grup 30-35 cm kadar acilir. Tepsi yaglanir. Birinci grup koyulur, araya ic malzeme yerlestirilir. Sonra ikinci grup koyulur, sonra gene ic harctan koyulur, en son kat tepsiye koyulur ve borek uzeri icin yazilan malzemeler (susam corekotu haric) karistilip, boregin ustune surulur. Susam ve corekotu serpilir. 200 dereceye isitilmis firinda pisirilir.
Yorum Gönder