KIYMALI KÖMBE

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Kymal_kmbe6

Malzemeler:
Hamuru:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi:

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.

  2. İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
  3. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
  4. Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
  5. Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
  6. Üzerine kıyma harcının tümü serilir.
  7. Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
  8. En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
  9. Bıçakla dilimlenir.
  10. 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger