Malzemeler
- 1 Kg kızılcık
- 1.5 Kg şeker
- 1 Adet limon suyu
Yapılışı:
- Kızılcıkları yıkayıp suyunu süzün.
- Bir tencereye koyup bir kahve fincanı su ilave ederek 1-2 taşım kaynatın.
- Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice ezin.
- Yalnız çekirdekler kalana dek kızılcıkları ezip süzgeçten geçirin.
- Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta harararetli ateşte kıvamına gelene kadar kaynatın.
- İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu koyup tekrar 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın.
- 5-6 dakika beklettikten sonra kavanoza boşaltın ve soğuyunca kapağını kapatıp, serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletin.
NOT : Çok olgun ve etli kızılcıkları kaynatmaya gerek kalmadan süzgeçten geçirerek de kızılcık marmelatını yapabilirsiniz.
Yorum Gönder