Köfteli Pilav – Emine Beder

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum

2,5 SU BARDAĞI ET SUYU VEYA SU
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ (BİBERLER İÇİN)
3 ÇORBA KAŞIĞI MISIR (HAŞLANMIŞ)
1 ORTA BOY SALÇALIK KIRMIZIBİBER
2-3 SİVRİBİBER
1/4 LİMON SUYU
TUZ


2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

KÖFTELER İÇİN:
250 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
1 ORTA BOY SOĞAN
4 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
TUZ
KARABİBER
1/2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ

SOSU İÇİN:
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 ORTA BOY DOMATES
1 TATLI KAŞIĞl SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER, TUZ, KIRMIZIBİBER
3-4 DİŞ SARMISAK
1/2 ÇAY BARDAĞI SU

hazirlanisi

Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Kırmızıbiberin çekirdek yataklarını çıkarıp kibrit çöpü inceliğinde doğrayalım. Sivribiberileri ince doğrayalım. Tavaya sıvı yağı alıp kırmızı ve yeşilbiberleri 2-3 dk. diriliklerini kaybedene dek kavuralım. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri ekleyerek şeffaflaşana dek kavuralım.Sıcak et suyunu, haşlanmış mısırları, kırmızı ve yeşilbiberleri ekleyip tuzunu ayarlayarak ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Bu arada köfteleri hazırlayalım. Kıymayı bir kaba alıp içine rendelenmiş soğanı, bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ekleyip yoğuralım. Köfte harcından bilye iriliğinde yuvarlak köfteler yapalım. Tavaya sıvı yağı alıp köfteleri ekleyelim. Köfteleri, tavayı arada bir sallayarak arkalı önlü kızartıp bekletelim. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alalım. Dövülmüş sarımsakları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip 2 dk. suyu çekilene dek kavuralım. Salçayı, şekeri, tuz ve biberi ekleyip yarım dk. daha kavuralım. Suyu ekleyip bir taşım kaynatarak sosu ateşten alalım. Pilavı 15-20 dk. demlendirip servis tabağına alalım. Üzerine köfteleri yayıp köftelerin üzerine sosu gezdirerek servis yapalım.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger