Köfteli Yahni Tarifi

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum

malzemeler
2 bardak ince bulgur
250 gr. dana+kuzu karışık kıyma
6 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
10 bardak kaynamış su
1 bardak haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı kuru nane
2 adet limonun suyu
tuz, karabiber
yapılışı
1. 2 bardak bulguru 1 bardak suyla ıslatın. 10 dakika bekletin. bulgurun içine kıyma, 5 yemek kaşığı un, yumurta ve tuz koyup, yoğurun. yumuşak bir hamur haline getirin. elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın. bir tepsiye kuru naneleri serpin. nanelerin üstüne köfteleri koyun.
2. bir tavaya yağ koyun. soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 1 yemek kaşığı un ilave edin. 2 dakika karıştırın. salçaları da ekledikten sonra 10 bardak su ekleyin. nohutlarla birlikte 15 dakika kaynatın. (nohut eklemiyorsanız eğer su kaynar kaynamaz köfteleri atın) köfteleri ve naneyi ekleyin. 20 dakika daha pişirin. limon suyunu ekleyin. servise hazır.
afiyet olsun.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger