Kokos Makronlar
Malzemeler:
3 yumurtanin aki
200 gr seker
1 paket vanillin sekeri
1 cay kasigi tuz
250 gr hindistan cevizi
2 yemek kasigi limon suyu
Yapilisi:
yumurta aklarini tuz ile bir kabin icinde yaklasik 5 dakika kadar cirpin. sekeri ve vanillin sekeride ilave ederek sekerler eriyene kadar devam cirpin. limonun suyunu ve Hindistan cevizinide ilave edip kasik ile güzelce karistirin. (karisim cok sivi olmiyacak eger cok sivi ise tekrar hindistan cevizi ilave edin). iki kasik yardimi ile kagit serilmis tepsiye aralıklı olarak oturtun (elinizlende kaya sekilinde formliyabilirsiniz) ve önceden isitilmis 150C firinda yaklasik 10-15 dakika kadar pisirin. firindan cikartip sogumaya birakin ve arzuya göre eritilmis cikolataya bulayabilirsiniz uclarini. Bu kokos makronlarini agzi kapali olarak bir kabin icinde iki hafta kadar sakliyabilirisniz.
Yorum Gönder