Korili Tavuklu Kis

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Korili Tavuklu Kis


Malzemeler
Kis hamuru:
2.5 su bardagi un
Yarim su bardagi siviyag
1 adet yumurta
2 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi tuz

Ic malzemesi:
2 patates
1 sogan
300 gr gogus tavuk eti
1 tatli kasigi kori baharati
Yarim demet dereotu
Yarim adet renkli biber
100 gram kadar kup kup kesilmis beyaz peynir
Yarim su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Tuz, karabiber
2 yemek kasigi yogurt
Yarim su bardagi siviyag
1 adet yumurta

Hazirlanisi
1) Patatesler soyulur, ince ince dogranir. 1-2 yemek kasigi siviyag ile piyazlik kiyilmis yarim sogan tavaya alinir. Biraz kavurduktan sonra patates dilimleri alinir, kapagi kapali sekilde tuz ve karabiber eklenerek patatesler pisene (yumusayana) kadar pisirilir.

2) 2 yemek kasigi yagda kalan piyazlik dogranmis yarim sogan ve uzun uzun kesilmis biber parcalari kavrulur. Ustune kucuk kucuk dogranmis tavuk parcalari eklenir. Sadece hepsi renk alana kadar kori bahari ve tuz ile pisirilir.

3) Ayri bir kapta dereotu ve beyaz peynir karistirilir.

4) Hamuru olusturmak icin siviyag, yumurta, yogurt, kabartma tozu ve tuz telle karistirilir. Elenmis un ile yogurulur, bir sure dinlendirilir. Hamur 25-30 cm'lik kaliba uygun sekilde, kenarlarindan yukselecek sekilde acilir ve yaglanmis kaliba yerlestirilir. 180 derecede 5-10 dakika pisirilir. (ustunu aluminyum folyo ile kapatip agirlik yapmasi icin fasulye nohut koyabilrisiniz)

5) Hamurun ustune once patatesli karisim, onun ustune dereotlu peynir en uste de korili tavuk yerlestirilir. 2 yemek kasigi yogurt, yarim su bardagi siviyag ve 1 yumurta cirpilip en uste de hepsini kaplayacak sekilde dokulur.

6) Rende kasar serpilir, onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirilir. 20 dakika sonra 200 dereceye yukseltilir, ustu kizarana kadar firinda tutulur.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger