KREMALI ÇÖREK

6 Eylül 2009 Pazar0 yorum

GEREKLİ MALZEMELER:

1 kutu 200 ml sıvı krema (ben tikveşli kullanıyorum)

200 gr eritilmiş tereyağı veya terem yağ

1 su bardağı rende peynir

2 yumurta (sarılar çöreğin üstüne ,beyazlar içine)

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

alırı kadar un

Eritilmiş ve ılınmış yağ ve diğer tüm malzeme bir yoğurma kabına alınır un eklenerek yoğurulur.Ele yapışmayan bir hamurumuz olacak.(yumuşak)

Hamurdan büyük parçalar koparılıp rulo şeklinde yuvarlanacak ve üzerine hafif bastırılıp bıçakla kesilecek üzerlerine ayırdığımız yumurta sarıları sürülecek ve susam serpilerek 200 derecelik fırında pişirlecek.

Afiyet olsun...

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger