Malzemeler: (12 kup için)
- 1 litre + 2 su bardağı soğuk süt
- yarım paket margarin
- 2 küçük kahve fincanı un
- 9 – 10 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı dolusu kakao
Yapılışı:
- Yarım paket margarini derin bir tencereye alıp eritelim. Yağı yakmadan unu ilave edelim.
- Unu yağda 5 dakika kısık ateşte kavuralım.
- 1 litre soğuk sütü karıştıra karıştıra ilave edelim.
- Bu karışama şekerini ilave edelim. Kaynayana kadar sürekli karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 3-4 dakika daha kaynatalım. Dibinin tutmamasına dikkat edelim.
- Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı içine ilave edelim. Daha sonra tencereye 2 su bardağı soğuk sütü katalım. Soğuyuncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) mikserle karıştıralım. (kıvamı koyu ayran kıvamında ve köpük köpük oluyor)
- Bu malzemeden 4 kepçe kadar başka bir kaba ayıralım.
- Tencerede kalan karışımı kuplara bölüştür.
- Diğer kapta kalan karışıma kakaoyu ilave et ve eşit miktarlarda kuplara bölüştür. Bu karışım boza kıvamından biraz daha ince olduğu için koyduğumuz kakaolu karışım dibe çökecektir.
- Buzdolabında 6 - 8 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder