KURU KAYISILI MUFFİN

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Hpim2982
Malzemeler:
(12 adet muffin)
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 küçük paket vanilya
  • 1/2 su bardağı kuru kayısı
  • 1 portakal (kabuğunun rendesi ve suyu)
  • 1 su bardağı süt
  • 125g. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta
  • 8 adet yaprak çikolata
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

  1. İlk önce kuru kayısıları küp küp doğrayarak hazır hale getirin.
  2. Bütün malzemeleri (çukulata hariç) mikserle çırpıldıktan sonra muffin kalıplarının yarısına karışımdan koyun.
  3. Üzerlerine yaprak çikolataları 4-5 e kırıp yerleştirilir.
  4. Tekrar üzerlerine hamurdan ilave edin.
  5. Üzerlerine fındık yada badem parçaları ile de süslenebilir.
  6. 180°C derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger