Kıymalı Kabak Dolması

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

4 tane kabak

1 tane orta boy soğan

250 gram dana kıyma

1 su bardağı pirinç

1 tane domates veya bir kaşık salça

Yarım demet maydanoz

Tuz

Sıvı yağ


Yapılışı :


İlk önce kabaklarımızın büyüklüğüne göre ortadan ikiye keselim. Değilse kesmeye gerek yok. Sonra kabakları soyucuyla çizgili bir şekilde soyalım. kabakların iç kısmını bir tatlı kaşığının yardımı veya oyucuyla çıkaralım.

Kabakların içini isterseniz atmayın kabak çorbası yapımında kullanabilirsiniz.

Daha sonra bir baş orta boy soğanı ince ince doğrayalım. Bir kaba doğradığımız soğanları, maydanozları, pirinci, tuzu, çiğ kıymayı, domates veya salçayı (her ikiside olur) ve sıvı yağı koyalım. Karıştrmaya başlayalım. İyice karıştıralım kıyma ve pirinç birbirine girsin. Tuzunu kontrol edelim.Sonra oyduğumuz kabakların içerisine bu harçtan koyalım. Tepesine kadar koymayın. Çünkü pirinçler su alınca iki katına çıkacak. Bunu unutmayın.

Daha sonra genişçe bir tencereye kabakları diklemesine oturtalım. Diğer yandan kaynattığımız sıcak suyu tencere içerisindeki kabakların üzerinden değil, yan tarafından gezdire gezdire dökelim. İçindeki buhar kabakların kolay pişmesini sağlasın diye kırılmayan bir tabak koyabilirsiniz. Ve, kısık ateşte kabakların her tarafının piştiğinden emin oluncaya kadar pişirelim. Ateşten aldığımız pişen kabakların üzerine, ayrı bir tavada yağla birlikte domates veya salça kavurup üzerine sos yapabilirsiniz. Ve , bu sosu yoğurdun üzerine döküp afiyetle yiyebilirsiniz.


Şimdiden Afiyet Olsun!

Not : Eğer kabakların içerisindeki pirinçlerin dışarıya taşmaması için üzerine ufak bir patates veya domates dilimi koyabilirsiniz.

Yine bir not : Hiçbir zaman yemeğe soğuk su konulmaz. Pişerken veya pişmeden önce..

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger