Lahmacun tarifi Lahmacun Nasıl yapılır

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Lahmacun

Malzemeler:

hamuru icin:

2 bardak ilik süt-su karisimi

bir bardak zeytinyagi

3 yemek kasigi toz şeker

bir tatli kasigi tuz

1 maya 42 gr

aldigi kadar un

ici icin:
1 kg kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 demet maydonoz

5 adet yesil biber

3 dis Sarimsak

2 adet kirmizi biber (Paprika)

2 yemek kasigi salca
tuz, Kırmızıbiber, Tuzot,

bir cay bardagi Zeytinyagi

Yapilisi:

Mayayı ılık su-süt karisimin icinde ezin, hamur yogurma kabinin icine döküp zeytinyagi, tuz ve sekeride ekleyip karistirin. yavas yavas un ekliyerek bir elinizle yedirerek hamur oldukça cıvık olacak sekilde bir kivam alincaya kadar unu devam ekleyin. 2-3 dakika hamur elinize yapisak sekilde yogurun...Hamur elinize yapismiyasaya kadar un eklemeye devam ederseniz sert bir sonuc alirsiniz bu yüzden elinizi devamli zeytinyagina bulayarak yoğurun hamurunuzu.zeytinyagina bulayarak yoğurdukça elinizi bıraktığını göreceksiniz hamurun birkac dakika yogurduktan sonra. arada hamurunuz cok yapisiyorsa kabinizin tabanina tabana azar azar un ekleyin ve yedirene kadar devam yogurun. hamur kulak memesi yumusakliginda olacak. sıcak bir yerde iki kati olana dek mayalanmaya bırakın. bu arada ic harcinizi hazirlayin. kiyma, salca, zeytinyagi ve baharatlar haric tüm geri malzemeleri mikserden gecirin genişçe bir kaba koyup baharatlarini,zeytinyagini kiyma ve salcayi ilave edip iyice yoğurun. kabarmis olan hamuru tezgah üzerinde tekrar havasini alarak bir dakika kadar yogurun ve yumurta büyüklügünde bezelere ayirip hafif unlanmis tezgahin üzerine dizin. bezeleri 2 milim inceliğinde yuvarlak bir şekilde oklava yada merdane ile açın. Üzerine kıyma harcını kasigin ters tarafi ile yayın. önceden isitilmis fırında pişirin.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger