Limonlu Sünger Kek Tarifi

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

3 yumurta ( oda sıcaklığında)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ

1 limon kabuğu rendesi

1 su bardağı süt

3 su bardağı un ( kıvamına göre)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

kuru üzüm

Yapılışı :

Öncelikle yumurta ve toz şekeri yüksek hızla mikserde çırpalım. Akıcı bir koyulukta krema gibi bir kıvam elde edelim. İçine sütü koyalım. Yine karıştıralım. Sonra içine sıvıyağı, limon kabuğu rendesini ve ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu süzgeç yardımıyla eleyelim. Unun hava almasını sağlayalım. Ve bu unlu kakaolu karışımı şekerle yumurta karışımına dökelim. İçine kuru üzümü koyalım. Mikserle karışım birbirine girene kadar orta hızda çırpalım.

Daha sonra yağlanmış kek kalıbına, biraz un dökelim ve sağa sola gezdirelim. Unun kek kalıbına yapışmasını sağlayalım. Geri kalan unu başka bir kaba alalım. Kullanmayalım. Daha sonra kakaolu bu kek karşımını kek kalıbına döndüre döndüre dökelim. Eğer kek kalıbınız yuvarlaksa.

175 ile 180 derece önceden ısıtılmış fırına pişmeye verelim. Fırından çıkan keki soğuduktan sonra afiyetle yiyelim.

Not : Unu malzemelere göre ayarlarsanız sizin için daha iyi olur. Çünkü ben her seferinde aynı malzemeleri kullanıyorum, fakat bazen birbirini tutmuyor. katı bir karışım elde etmeyin, akıcı bir kıvamı olsun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger