MAHLEPLİ KURABİYE

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Ulkermahlepli_kurabiye_1
Malzemeler:

  • 200g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çaybardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un
  • 1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
  • susam, çörekotu

Yapılışı:

  1. Yumuşamış margarin ile şekeri iyice ezin.
  2. Daha sonra kabın içine yoğurt,sıvıyağ, şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce 4-5 kez karıştırın.
  3. Mahlebini ve aldığı kadar un ilave edin. ( kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)
  4. Hamuru 4-5 mm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin tepsiye dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz üzerine susam ve çörek otu dökebilirsiniz.
  6. 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger