- 200g. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çaybardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- aldığı kadar un
- 1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)
- susam, çörekotu
Yapılışı:
- Yumuşamış margarin ile şekeri iyice ezin.
- Daha sonra kabın içine yoğurt,sıvıyağ, şeker ve tuzu ilave edin. Güzelce 4-5 kez karıştırın.
- Mahlebini ve aldığı kadar un ilave edin. ( kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı)
- Hamuru 4-5 mm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz üzerine susam ve çörek otu dökebilirsiniz.
- 175°C’ye ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
Yorum Gönder