Mantarli Et Yemegi
Malzemeler
250 gr kusbasi
2 adet orta boy patates
1 adet sogan
200 gr mantar
2 yemek kasigi konserve bezelye
2 yemek kasigi zeytinyagi
2 domates rendelenmis
1 yemek kasigi biber salcasi
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi pul biber
Yarim cay kasigi karabiber
Yapilisi
1) Soganlar yemeklik dogranir, zeytinyaginda kavrulur. Hafif pembelesince minik minik dogranmis kusbasi et eklenir sote edilir.
2) Salca eklenir, iyice kavrulduktan sonra rendelenmis domatesler eklenerek diger malzemelerle ayni isiya geldigi zaman diger malzemeler gecilir.
3) Yikanmis dogranmis mantarlar ve kup kup dogranmis patatesler eklenir. Baharat ilavesinden sonra yarim cay bardagi sicak su eklenir. Su cok az kalana kadar dusuk isida pisirilir.
4) Pismesine yakin bezelyeler eklenir.
5) Bulgur pilavi ile servis edebilirsiniz.
Yorum Gönder