Malzemeler
pilavlık bulgur
3 kuru soğan
300 gr mantar
350 -400 gr tavuk kalça (ya da herhangi tavuk parçası ,büütn tavuk didiklenmişde olur)
sivri biber yoksa çarliston
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
karabiber
soğanı yağda (ben sıvıyağ ve az da katı yağ karıştırıp koyuyorum) pembeleşene kadar çevirin ardından biberleri ekleyin kavrulunca ,tavukları ekleyın tavuklarda kavurulunca mantarları ekleyip kavurun mantar su salacak, çekene kadar bekleyın sotelemeye devam edin suyunu çekınce salçaları ekleyin ardından karabiberiı ,sarımsakları,tuzu en son bulguru ekleyip göz kararı su sıcak su koyup altını kısıp pişirin .Arzuya göre kekik ve pul biberle servis edin .yanında portakal suyu ve turşu süper oluyor yanı benımkıler boyle sevıyor :)
afiyet olsun
Yorum Gönder