Malzemeler:
- 1 baş kuru soğan
- 1.5 su bardagi kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5-2 litre sıcak su
- Tuz (çok koymayın mercimekö zamanla tuzlanır. Nedenşnş bilmiyorum)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2-3 çorbakaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Mercimeği yıkayıp süzün.
- Tencerede dogranmış soğanları kavuralım.
- Mercimek, salça ve kırmızı toz biberi de ilave edip 4-5 dk kadar kavuralımç
- Sıcak suyu ilave edip 12-15 dk kadar kaynatın.( Eğer düdüklüde yapacaksanız 7 dk.)
- Rondodan sıcakken geçirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorum Gönder