Mercimekli Köfte Nasıl Yapılır

1 Eylül 2009 Salı0 yorum

Malzemeler :

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 su bardağı ince bulgur

1 litre su

2 orta boy kuru soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1,5 yemek kaşığı domates salçası (yeteri kadar)

5 6 tane yeşil saplı soğan

1 demet maydanoz

Marul

Kırmızı pulbiber

Tuz

Yapılışı :

Mercimekler yıkandıktan sonra 1 litre su ile lapa oluncaya kadar mercimekleri pişirin. Mercimekler pişince ocaktan alıp içine 1 su bardağı yıkanmış ince bulguru koyup şişmeye bırakın. Yaptığımız karışımın kıvamı istenen koyulukta olmazsa biraz bulgur ilave edebilirsiniz.

Bu sırada diğer taraftan ince ince kuru soğanı doğrayın bir miktar yağda salça ve soğanı kavrun. İyice şişen mercimek bulgur karışımına önce salçalı kuru soğan karışımını ekleyin. Biraz havalanmasını sağlayın ki soğusun. soğuduğundan emin olduğunuz karışıma ince ince doğradığınız maydanozu ve taze soğanı ekleyin. Bir kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın.

Sonra tuzunu ve baharatını istediğiniz ölçüde koyup, istediğiniz şekli vererek ( genellikle çiğ köfte şekli verilir) . Marul yapraklarının içine koyarak servis yapın.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger