Mercimekli Pogaca

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Mercimekli Pogaca


Malzemeler
1 su bardagi sut
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta(aki icine, sarisi disina)
1 yemek kasigi kuru maya
2 cay kasigi tuz
2 cay kasigi seker
Aldigi kadar un

75 gr tereyagi (ya da margarin)

2 su bardagi haslanmis yesil mercimek
1 adet sogan
1 tatli kasigi salca
Tuz, pul biber

Yapilisi
Mayayi sekerli ilik sutte eritin, biraz un eleyin, tuzu ekleyin, karistirin ve ortasini havuz seklinde acin. Mayali sutu, siviyagi, yumurtanin akini bu havuzda toplayin. Once sivi malzemeleri elinizle karistirin, sonra undan yavas yavas ekleyerek homojen ele yapismayan bir hamur elde edin. Hic beklemeden hamuru 8 parcaya ayirin. Her birini unlu tezgahta 15-20 cm genisliginde (tatli tabagi kadar) acin. Her birinin ustune tereyagini surun, yeni actiginiz hamuru da bir oncekinin ustune koyun, tekrar yaglayip, yenisini yerlestirin. Bu sekilde 8 katli aralari yaglanmis tabak buyuklugunde bir hamurunuz olacak. En ust kata yag surmeyin.

Merdane ile bu hamuru 60-70 cm genisliginde hamuru ezmeden, cok fazla kuvvet uygulamadan acin. (Hamuru ezerseniz kat kat olmaz) Sonra 16 parcaya bolun. (Saziye 8 parca diyor ama denedigimde cok buyuk oldular o yuzden 16 daha uygun- porsiyonlar cok ideal oluyor). Her birinin genis tarafina mercimekli icten (yapilisi en altta) koyup kenarlarini kapatip sarin. Tepsiye dizin, 45 dakika kabarmalari icin bekleyin. Ustlerine sekerli yumurta sarisi surup hashas tohumu ya da corek otu serpebilirsiniz. Onceden isittiginiz 180 derecelik firinda ustleri kizarana kadar pisiriniz. Afiyet olsun.

Not: Mercimekli icin nasil hazirlandigini yazmamisim hemen ekleyeyim buraya. 1 kasik yagda yemeklik dogranmis sogan oldurulur. 1 tatli kasigi salca eklenir. Salca da yagda eridikten sonra alti kapatilir. Haslanmis mercimek eklenir. Baharatlar konulur.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger