MEYVELİ İRMİK TATLISI

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MEYVELİ İRMİK TATLISI



Malzemeler
3 kaşık irmik
2,5 kaşık nişasta
6 bardak süt
2 yumurta
1 paket vanilya
15 gr tereyağ yada margarin
muz,kivi,rendelenmiş elma(isteğe göre başka meyvelerde konabilir)
7-8 petibör biskuvi
hindistan cevizi,ufalanmış ceviz içi(isteğebağlı şam fısıtıgı da konabılır)

sos için
1 paket hazır çıkolata sosu

irmik,nişasta,süt,tereyağ,yumurta,vanilya bir tencereye konulur ve muhalebi kıvamı olana kadar karışrılır eger pütür olursa mıkserle cırpılır.Pişdikten sonra ıstlatılmış borcama yarısı dökülür meyveler ve bıskuvıler konur bıskuvılerı ıster ufalayarak ıster dızerek koyabılırsnız gerı kalan muhallebıde uzerlerıne dökülür soğumaya bıraklır.Sos için hazır sosu uzeındeki tarife göre pişrin soguyan tatlının uzerine dökün ,üzerini hndıstan cevizi ,ceviz içi ile süsleyin 1 gece dolapta bekletın ama acelenız varsa 2o -30 dak buzlukta bekletin
afiyet olsun

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger