- 6-7 yaprak güllaç yufkası
- 1,5 lt süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi;
- 1 paket hazır muhallebi (ben Dr.Oetker’in ürününü aldım)
- 3 su bardağı süt
Yapılışı;
- 1.5 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Muhallebisi pişirilir.
- Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir. Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun.
- Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın. İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın. Bu aşamada biraz ceviz içi serpin. Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın.
- Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün.
- Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1 er kepçe süt gezdirin. Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz. En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin.
Yorum Gönder