Malzemeler:
1/2 kg ince bulgur
1/2 kg yeşil soğon
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı salça
(varsa bir yemek kaşığı biber salçası)
2 yemek kaşığı isot
veya pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeteri kadar tuz
Yapılışı:Bulguru geniş bir kapta,kaynamış su ile ıslayın.Diğer yanda soğanları ve maydanozu ince şekilde kıyın.İçini çeken bulgura salçayı,baharatları,tuzu ve yağı ilave edin yoğurun.Sonra yeşiliklerive nar ekşisini ilave edin karıştırın.İsot ve nar ekşisi kısırınıza değişik bir tat katacak.Bu kısır tarifi anneme ait.Şimdilik annemden daha iyi kısır yapana
rastlamadım.Tarifini sizler için annemden aldım.Bu tarifi mutlaka deneyin.Yanında turşu ile servis edbilirsiniz.Afiyet olsun…
Yorum Gönder