PAÇANGA BÖREĞİ

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:
- 1 Tane hazır yufka
- 2 Tane yeşil biber
- 2 Tane domates
- Pastırma
- Rendelenmiş veya dilimlemmiş kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Biberkeri ince ince doğruyoruz.Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp tavla zarı büyüklügünde doğruyoruz.
- Yufkamızı dörde bölüyoruz.Geniş tarafına bir dilim pastırma üzerine domates ve biber en üstüne rende veya dilimlediğimiz kaşar peynirini koyup sigara böreği sarar gibi sıkmadan sarıyoruz.
- Tavaya yağımızı koyup kızdırıyoruz böreklerimizin iki tarafını kızartıp havlu kağıt serilmiş bir tepsiye alıyoruz.Fazla yağını alıp sıcak olarak servis yapıyoruz.
NOT:İsterseniz pastırmanın çemenlerini temizleyip koyabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger