Pancar Turşusu Nasıl Yapılır

25 Eylül 2009 Cuma0 yorum



malzemeler
1. şekilde görüldüğü gibi 8 adet şeker pancarı
2. 1 su bardağından biraz az üzüm sirkesi
3. 5 diş sarmısak
4. 1 tatlı kaşığı şeker
5. 1 yemek kaşığı deniz tuzu
6. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
7. pancarların üstüne gelecek kadar su
yapılışı
1. şekerpancarı yıkanır. kabukları incecik soyulur. bir tencereye üstüne gelecek kadar su konur. pişirilir. (çatal batırdığınızda içine girecek kadar)
2. sarmısaklar tuzla birlikte dövülür.
3. pişirilen pancarlar 4 veya 5 parçaya dilimlenir. kavanoza yerleştirilir. içinde piştiği suya soğuduktan sonra sirke, sarmısak, şeker, tuz ve zeytinyağı ilave edilerek pancarların üstüne dökülür. 2 gün sonra afiyetle yenir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger