MALZEMELER
Kek için;
4 adet yumurta1 bardak pudra şekeri
1/2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya.
Krema için;
250 gram margarin
250 gram pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kahve fincanı ılık süt
Krema;
Krema;
Yağı elle yumuşatın. Pudra şekeri ve vanilyayı ilave edin. Krem gibi oluncaya kadar karıştırın. Sütü azar azar karışıma ilave edip karıştırın.
Pasta;
Vanilya, şeker ve yumurtayı yoğurt gibi oluncaya kadar çırpın.Unu kakao ile karıştırdıktan sonra yumurtalı karışıma ilave edip karıştırın.Yuvarlak kek kalıbını hafif yağlayın ve karışımı dökün.Orta hararetli fırında pişirin.Pişen keki ortadan ikiye ayırın.Parçalardan birinin üzerine hazırladığınız kakaolu kremayı sürün diğer parçayıda üzerine kapatın.Kalan kremayı üstüne ve tüm kenarlarına sürün.Pastanızın üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Yorum Gönder