Malzemeler :
2 Adet Yumurta
1 kilo Yufka (5- 6 tane)
100 gr Kaşar Peyniri
yarım Litre Süt
biraz sıvıyağ
dilim pastırma
Pastırmalı Gül Böreğinin Yapılışı :
Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya yumurta, süt ve sıvıyağ karışımından oluşan harcı sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.
Üçgen parçaları rulo yaparak sarın. Bir ucundan tutup kendi etrafında döndürerek daire şekli verin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin.
Kalan yumurtalı, sütlü ve yağlı harcı böreklerin üzerine gezdirin. Çörekotu serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Yorum Gönder