PATATES ÇORBASI

21 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Patates_orbas
Malzemeler:

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
  • tuz

Üzerine:

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı margarin

Yapılışı :

  1. Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  2. Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
  3. Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  4. Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
  5. Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
  6. Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

*** Bu çorba biraz pütürlü, sanki kesik yayla çorbası görüntüsünde olabilir. O patatesin püresinden kaynaklanmakta.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger