Patatesli Fırın Makarna

7 Eylül 2009 Pazartesi0 yorum

Malzemeler:
1 paket çubuk makarna
3-4 patetes haşlanmış
2 kuru soğan
kimyon,tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Başemel Sosu İçin:
3 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3,5 su bardağı Süt
tuz

Yapılışı:Makarnayı Haşlayın.Diğer yandanda haşlanmış patesleri ezin.Bir tavada Kuru soğanları kavurun.Patatesle soğanı, tuzu ve 1 çay kaşığı kimyonu karıştırın.Şimdide Başemel sosumuzu Hazırlayalım.Küçük bir tencereye Bir kaşık margarin ve bir kaşık sıvı yağla birlikte 3 yemek kaşığı unu ,tuz biraz kavurun ardından 3.5 su bardağı sütü dökün.Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.Fırın Tepsisine Haşlanmış makarnanın yarısını serin.Hazırladığımız patatesli soğanlı karışımı yayın.Sonra kalan makarnayıda yayın.Şimdide Başemel sosu üzerine yayın.Üzerine varsa rendelenmiş kaşar serpin.Birazda pulbiber serpin.200 derece fırında 20 dk pişirin.Çok lezzetli bir makarna oluyor.Sanki patesli börek yiyormuş gibi olacaksınız.Üstelik yumuşak olduğu için çocuklarınız yerken zorlanmıyacaklar.Afiyet olsun...

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger