Patatesli Kek

3 Eylül 2009 Perşembe0 yorum

Patatesli Kek

Malzemeler:

6 Patates

3 orta boy soğan
2 yumurta
2,5 -3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt

100 gr. kaşar peyniri
yarım su bardağı sıvı yağ

yarim demet Maydonoz

1 dis Sarimsak
1 adet kabartma tozu
yeterince tuz, karabiber, kirmizi biber

Yapilisi:

Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir kaseye alıp ezerek püre haline getirin. Soganlari, Sarimsagi ve Maydonozu robottan gecirin. Büyük bir kapda yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt, un, tuz, karabiber, kırmızı biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Patatesli ve soganli karışımı kaba dökün ve iyice harmanlayin. yuvarlak Pasta kalibinizi yağlayın. Patatesli karışımı kaba dökün.

170 derece ısıtılmış fırında kabarıp, üstü kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. piştigini anlamak için ortasına bir bıçak batırın, temiz çıkarsa pişmiş demektir. Patatesli kekinizi ılındıktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger