Patlıcan Bohçası

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Malzemeler:
  • 1 adet patlıcan
  • 4 adet orta boy mantar
  • 50 gram tavuk but
  • Yarım kırmızıbiber
  • Yarım sarı biber
  • Yarım çarliston biber
  • Yarım havuç
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet çöp şiş
  • 1 diş sarımsak
  • 5 dal fesleğen
  • Yeteri kadar tuz
  • 1/4 adet kuru soğan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Dilimlediğiniz patlıcanların içerisine mantarları sararak çöp şişlere takın. 180 derece ısıyla yağda kızartın. Kırmızıbiber, sarı biber, çarliston biber ve havucu da kürdan şeklinde doğrayıp yağda kızartın. Sarımsak, fesleğen ve soğanı ekleyip biraz daha kızartın. Hazır patlıcanların üzerine koyun. Piliç budunu zar şeklinde doğrayarak soteleyin ve sebzelerin üzerine yerleştirin. Bu malzemenin üzerine domates sosu ekleyin. Yoğurt ve tuz ilavesiyle bir çatal ile ezin. Az önceki malzemeyle oluşturulan bohçanın kenarlarına dökün. Sıcak olarak servise sunun.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger