Patlıcan Musakka – Emine Beder

9 Eylül 2009 Çarşamba0 yorum


5 ORTA BOY PATLICAN
2 ORTA BOY SOĞAN
200 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
2 ORTA BOY DOMATES
6-7 DİŞ SARIMSAK
4-5 SIVRİBİBER
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAGI SIVI YAĞ (PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN)
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (30 GR.)
TUZ
KARABİBER

hazirlanisi

Patlıcanları alaca soyup kalın yuvarlak dilimler halinde keselim. Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kurulayalım. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartarak yayvan bir tencereye dizelim. Tavaya yağı alıp eriterek küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip yarım dk. daha kavuralım. Küçük doğranmış sivribiberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyip 1 dk. daha kavuralım. Salçayı, tuzu, karabiberi ekleyip birkaç kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyelim. Kıymalı sosu bir taşım kaynatıp patlıcanların üzerine gezdirelim. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger