PATLICAN KARNIYARIK

11 Eylül 2009 Cuma0 yorum

MALZEMELER:
- 6 Tane patlıcan
- 250 gr Kıyma
- 2 Tane domates
- 2 Tane soğan
- 2 Diş sarmısak
- 1/2 demet maydanoz
- 2 Yemek kaşığı salça
- 2 Tane yeşil biber
- Tuz,karabiber
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
- Patlıcanları alacalı olarak kabuklarını soyunuz.Geniş bir kaba tuzlu suyun içinde 4-5 dk bekletip yıkayınız.Patlıcanları iyice kurulayıp kızğın yağda kızartınız.Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine çıkarınız.(Fazla yağını süzmesi için.)
- Diğer tarafta soğanları ince yemeklik olarak doğrayınız.Tavaya 3-4 yemek kaşığı yağ koyunuz ve soğanları ekleyiniz.Kavrulan soğanların içine ince doğranmış sarımsakları koyup bir iki defa daha karıştırınız.Kıymayı ekleyip kıymayıda kendi suyunu salıp çekene kadar kavurunuz.Bir yemek kaşığı salça ekleyiniz.İnce doğranmış biberleri ekleyiniz.Domatesleri küp küp doğrayınız ve ekleyiniz.Tuzunu karabiberini ekledikten sonra son olarak ince kıyılmış maydanozlarıda ekleyip karıştırınız ve ocaktan alınız.
- Patlıcanları fırın tepsisine sıralayınız baş ve sap kısımlarından iki parmak bırakarak ortalarından bıcakla ayırınız.Ayrılan kısımlara hazırladığınız kıymalı harçtan koyunuz.Üzerlerine isterseniz birer tane biber koyunuz.İki bardak sıcak suda bir kaşık salçayı eritiniz ve tepsiye dökünüz.Önceden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirip sıcak olarak servis yapınız.
NOT:Ben patlıcanların kabuklarını tamamen soydum isterseniz tamamen de soyabilirsiniz.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger