Perisan (Otlu corek)

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Perisan (Otlu corek)


Malzemeler
2 yemek kasigi yogurt
75 gr tereyagi
2 yumurta
Yarim demet dereotu
birkac dal maydanoz
birkac dal taze nane
Yarim kalip az yagli beyaz peynir (ufak ufak dogranmis)
2 cay kasigi kabartma tozu
1.5 cay kasigi tuz
Yeteri kadar un
1 cay kasigi pulbiber
1 dis ezilmis sarimsak

Yapilisi
Tereyagi, yogurt, 1 yumurtanin tamami, birinin beyazi (sarisi ustune surulecek), tuz, kabartma tozu ve baharat iyice karistirilir. Yeteri kadar un eklenir. Hamurun normal pogaca hamurundan daha yumusak olmasi gerekir, ele yapisan bir kivamda kalmasi gerekiyor. Homojen bir sekilde bunu olusturduktan sonra kalan butun malzemeler eklenir, karistirilir. Hamurdan parcalar kopartilip yaglanmis tepsiye dizilir. Ustune kalan yumurtanin sarisi surulur. Onceden 180 dereceye isitilmis firinda ustu kizarana kadar pisirilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger