Malzemeler :
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta ( 2 sinin sarısı üzerine sürülecek)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi :
1 kalıp beyaz peynir
maydanoz
Yapılışı :
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarini önce genişçe bir kap içirisine koyalım, elimizle yoğuralım. Sonra sıvıyağı, üç yumurtanın akı ile bir sarısını , 1 su bardağı yoğurdu, kabartma tozunu, tuzunu koyup iyice yoğuralım. Sonra malzemelerin alacağı kadar elenmiş unu üzerine yavaş yavaş döküp yoğuralım. iyice yoğrulan hamurdan küçük parçalar alıp elimizde bir iki defa yuvarlatalım.
Sonra hamur bezelerinin ortasına bastıralım ve avucumuzda yuvarlak açalım. İçine peynirli maydanozlu harçtan koyalım ve istediğimiz şekilde kapatalım.
Üzerine iki yumurta sarısını sürüp, 200 derece fırında pişirelim.
Not : Kabartma tozu yerine bir tatlı kaşığından az karbonat ta kullanabilirsiniz. Yalnız çok dikkat edin fazla karbonat koyarsanız poğaça piştikten sonra karbonat kokar.
Yorum Gönder