Pirasali Omlet

26 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Pirasali Omlet


Malzemeler (2 kisilik)

2 adet pirasa (bizim buralarda biraz irice oldugu icin pirasalar ben bir tane kullandim)
2 adet yumurta
Yarim tatli kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi sut
Yarim cay kasigi tuz
Karabiber, pulbiber

Yapilisi
Pirasalar ince ince dogranir. Yagsiz teflon tavada kapagi kapali sekilde yumusayana kadar pisirilir. Yumurta, sut ve baharatlarla cirpilir. Teflon tavaya zeytinyagi alinir, her tarafina surulur. Pirasalar tavaya alinir butun tabana yerlestirilir. Ustune de cirpilmis yumurtali karisim dokulur. Kapak kapali sekilde pisirilir. Arzu ederseniz yumurtadan sonra kup kup kesilmis beyaz peynir de ekleyebilirsiniz..

Diger bir alternatif de yag kullanmadan 180-190 dereceye isitilmis firinda yagli kagit serilmis kapta pisirmek olabilir..

Sicak servis edilir.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger