Pofuduk Pogaca
Malzemeler
120 ml zeytinyagi (yarim bardaktan biraz fazla)
2 yemek kasigi tereyagi (yumusak)
600 gr un (aldigi kadar ama buna yakin oluyor)
1.5 yemek kasigi seker
2 tatli kasigi kuru maya
1.5 su bardagi sut
1 kah.fincan su
1 cay kasigi tuz
1 yumurta
1 yumurtanin sarisi
susam + corekotu
Yapilisi
Once su ve sut ilitilir. Icine maya ve seker eklenir, kabarmasi icin bir muddet beklenir. Un elenir, icine tuz eklenir. Karistirilir, ortasi havuz seklinde acilir. Yag, 1 yumurta ve yaglar (zeytinyagi ve tereyagi) bu havuza bosaltilir. Ustune de su sut karisimi dokulur. Yumusak bir hamur elde edilir. Mayalanmasi icin oda sicakliginda 45-60 dakika bekletilir. Kabaran hamurdan cevizden az buyuk parcalar kopartilir, icine istedigimiz ic malzemesi konulur ve kapatilir. Tepsiye araliklarla dizilir. Ustune yumurtanin sarisi surulur, corekotu, susam ya da benzeri tohumlar serpilir. 180 derecede 30-45 dakika ustu kizarana kadar pisirilir.Yapilisi
Ic malzeme icin oneriler:
Kiymali harc: 1 sogan yagda salca ile kavrulur, 20 gr kiyma eklenir, kavrulur. Karabiber, pul biber ve tuz ile lezzetlendirilir. Arzu edilirse icine 1 patates eklenir (pure halinde olmali).
Zeytinli harc: 1 su bardagi zeytinin cekirdekleri cikarilir. Kekik ve pul biberle lezzetlendirilir.
Peynirli harc: kucuk bir kalip beyaz peynir, yarim demet ince kiyilmis maydanoz ile karistilir.
Zeytinli harc: 1 su bardagi zeytinin cekirdekleri cikarilir. Kekik ve pul biberle lezzetlendirilir.
Peynirli harc: kucuk bir kalip beyaz peynir, yarim demet ince kiyilmis maydanoz ile karistilir.
Yorum Gönder