POĞAÇA TARİFİ

20 Eylül 2009 Pazar0 yorum

Poaca
Malzemeler:
8 kişilik (18-20 adet)

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket dr.oetker’in instant mayası (yeşil paket)
  • çörek otu ve susam

İçine:

  • 200 gr peynir

Yapılışı:

  1. Unu bir kabın içine boşaltın,
  2. Paket mayayı içine toz halinde iken karıştırın.
  3. Yumurtanın sarısını üzei için ayırın, ve beyazını un kabına katın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu da katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  4. Hamuru 40 dakika dinlendirin.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine bir miktar peynir koyduktan sonra altını kapatıp , kapatma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger