PORTAKALLI PASTA

12 Eylül 2009 Cumartesi0 yorum

Portakall_pasta1

MALZEMELER:

  • 2 Su bardağı un
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 4 Adet yumurta
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 2 Adet portakal


KREMASI:

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardagi soguk sut
  • üzeri için süsleme şekerleri

YAPILISI :

1. Bir portakalın kabuğunu rendeleyin.
2.
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın.
3.
Beyazları katılaşana kadar çırpın.
4.
Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın.
5.
Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve iki portakalin suyunu ilave edip iyice karıştırın
6.
Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin.
7.
Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
8.
Keki ikiye bölün.
9.
İki paket kremşanti tozunu 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın.
10.
Kekin arasına ve üstüne sürün.
11.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

NOT: Hamurun kalıba yapışmaması için kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin. Yada tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz. Ayrıca bu pastanın kekini ıslatmanıza gerek yok ; çünkü keki ıslak kek gibi oluyor.

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Proudly powered by Blogger